zaterdag 21 mei 2011

Epitheton Diskwalificans

Als zij soms een weekje met de kinderen naar haar ouders ging, viel hem opeens op dat er in plaats van 4 vuilniszakken nog nieteens een halve vuilniszak gevuld werd. Natuurlijk, kinderen zijn vuilproducenten, maar hij herinnerde zich nog het pre-kinderen-tijdperk en toen was de vuilproductie niet veel minder. Hij noemde haar daarom Grootverbruiker, en daar wist zij van. Kocht hij een grootverpakking lucifers met 12 kleine pakjes, dan verdampten deze pakjes binnen een paar dagen, waar anderen er 3 jaar mee zouden doen. Of een tree met 30 eieren. De dagen erop werden er pannekoeken en omeletten gebakken net zo vaak totdat er geen ei meer over was. Deden zij samen boodschappen dan moest hij de dingen die hij voor zichzelf kocht 'borgen'. Verstoppen en wegmoffelen in een eigen zak onder een bank van de auto. Deed hij dit niet en liet hij het slingeren bij haar spullen, dan was de kans dat hij het ooit nog terug zag minimaal. Poef! Verdampt.


Andere epitheta waarmee hij haar nu en dan aansprak, afhankelijk van de situatie, waren Big Spender, Sinterklaas, Maria Magdalena, Rotzooimaker en GrootPrater.


Big Spender omdat zij geen benzinestation kon binnen gaan zonder eruit te komen met een zak chips of een ELLE-Wonen. Alleen benzine afrekenen was ongezien. Er MOEST iets anders worden gekocht.


Sinterklaas omdat ze altijd meer wilde betalen dan nodig was aan werknemers en fooien verzon alsof ze Directeur was van de Nederlandse Bank. Ze had een onverklaarbaar mededogen met klusjemannen, ook als ze maar matig tevreden was over hun werk.


Maria Magdalena omdat ze bij vrienden de geest kreeg de keuken op te ruimen terwijl ze in haar eigen keuken struikelde over de potten en de pannen.


Rotzooimaker omdat er altijd wel ergens in het huis hopen lagen. Hopen vuile was, hopen dozen, hopen speelgoed, hopen servies. De wet van de Communicerende Vaten gold. Werd er in de ene kamer opgeruimd, dan ontstonden er in de andere kamer hopen.


GrootPrater omdat ze een meester was in het ophemelen van zichzelf naar buiten toe. Dat je de indruk kreeg dat ze in ik weet niet wat voor prive-vliegtuig naar invloedrijke vrienden was gehopt en het succes aan haar kont had hangen.


En om al het voorgaande was hij een beklagenswaardig man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten